Opetuslautakunnan demarit huolissaan päivähoitotarjonnasta Pohjois- ja Itä-Turussa

Kannanotot

Tiedote 28.2.2013

Kasvatus- ja opetuslautakunta käsitteli kokouksessaan 27.2.2013 päiväkotiverkkoselvityksestä annettavaa lausuntoa ja investointisuunnitelmaa.

Sdp:n jäsenet esittivät Vasemmiston kannattamana lausunnon palauttamista uudelleen valmisteltavaksi. Sdp:n ryhmä on huolissaan siitä, että selvityksessä ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota alueellisiin eroihin päivähoidon kattavuudessa ja sen tavoitetasossa. Palautusehdotus torjuttiin äänin 8-5.

– Pohjois- ja Itä-Turku ovat jo nyt muihin alueisiin nähden heikommassa asemassa, sillä näillä alueilla päivähoidon kattavuus on vain noin 63 %. Muualla Turussa kattavuusprosentti on jopa 75 %. Itä-Turussa asiaa ei olla korjaamassa, ja kaupungin pohjoisosissakin aivan liian hitaasti, toteaa Sdp:n kaupunginvaltuutettu ja lautakunnan vpj. Mari-Elina Koivusalo (kuvassa).

Demarit muistuttavat, että Pohjois-Turku on yksi harvoista alueista, jonne Turku voi enää laajeta. Kaavoitus onkin kiivasta, mutta palvelujen puuttuminen heikentää alueen vetovoimaisuutta merkittäväksi. Nykyisen suunnitelman mukaan alueen päiväkoti ja koulu valmistuvat aikaisintaan kesällä 2017.

– Itäisessä Turussa on paljon maahanmuuttajaperheitä, eikä suurelle osalle lapsista löydy ajoissa paikkaa varhaiskasvatuksen piirissä. Tällä on merkittäviä negatiivisia seurauksia kielenoppimisen ja kotoutumisen kannalta ja näin ollen tilanne ei ole lainkaan kestävä, muistuttaa lautakunnan sd- jäsen Marko Heinonen.

Lautakunnan demariryhmän mukaan nykyisillä suunnitelmilla ei rakenneta tasa-arvoista saati lapsiperheystävällistä, lähipalveluita tarjoavaa Turkua.

Lisätiedot
Mari-Elina Koivusalo
040-5951035