Mari-Elina

Olen syntynyt Turussa ja asunut siellä koko ikäni puolikasta vaihto-oppilasvuotta lukuun ottamatta. Kotikaupunkini on minulle erittäin rakas. Tapaankin puhua Turusta ”entisenä ja nykyisenä henkisenä pääkaupunkina”.

Kotini on Pohjois-Turussa Jäkärlässä, jossa viihdymme erinomaisesti mieheni ja pienen tyttäreni kanssa.

Olen kasvanut yrittäjäperheessä, mutta sosialidemokraattisten arvojen ympäröimänä. Vanhempani toimivat yrittäjinä rakennusalalla, ja myös siskoni työskenetelee perheyrityksessä.

Liikun paljon luonnossa lenkkeillen, syksyisi sieni- ja marjametsällä. Kesäisin toinen kotimme on purjeveneessä ja saaristomeren olen elämäni aikana kiertänyt kymmeniä kertoja. Pidän lukemisesta, lomilla luen kepeästi dekkareita, arjessa hieman tietokirjallisuuttakin. Yksi suuri intohimoni on Aku Ankat joita lueskelen jatkuvasti ja joita on arkistoissani kaikilta seitsemältä vuosikymmeneltä. Aikoinaan harrastin taitoluistelua kansallisella tasolla noin 17 vuoden ajan ja toimin muutamia vuosia myös valmennustehtävissä.

Ensimmäisen kerran kesätöissä olin 13-vuotiaana, ja kesät ovat kuluneet niin rakennustyömailla kuin vanhainkodissakin. Vuonna 2005 pääsin töihin turkulaiseen K-Market Martinmyllyyn, jossa työskentelinkin aina siihen asti kunnes lähdin eduskunta-avustajaksi keväällä 2011. Vuoden 2012 lopulla siirryin eduskuntaryhmän kanslian palvelukseen. Työtehtäviini kuuluvat ryhmän ulkoinen viestintä sekä kansanedustajien Sirpa Paatero ja Nasima Razmyar avustaminen. Aiemmin olen toiminut Pauliina Viitamiehen ja Johannes Koskisen avustajana.

Työn ohella opiskelen Turun yliopistossa valtiotieteitä. Pääaineena minulla on yleinen valtio-oppi ja sivuaineina sosiaalipolitiikkaa sekä poliittista historiaa.