Kasvatus- ja opetuslautakunnan sd-ryhmä: Sivistystoimialan budjettia tehdään arvailujen varassa

Tiedote 2.9.2015

Turun kasvatus- ja opetuslautakunnan sosialidemokraattien ryhmä on huolissaan sivistystoimialan vuoden 2016 budjetista, josta joudutaan päättämään täysin vailla faktatietoa ensi vuoden tilanteesta.

– Maan hallitus on ajanut kunnat tilanteeseen, jossa toiseksi suurimman ja tulevaisuuden kannalta tärkeimmän hallinnonalan budjetista päätetään täysin sokkona. On lasten ja nuorten sekä kasvatuksen ja opetuksen laadun kannalta kestämätöntä, että joudumme perustamaan budjetin oletuksiin ja ennustuksiin, paheksuu lautakunnan varapuheenjohtaja Mari-Elina Koivusalo.

Sd-ryhmän mukaan tulevaisuudessa tilanne tulee kasvatuksessa ja opetuksessa olemaan surkea, jonka lisäksi ensi vuoden lukuja voi vain arvailla.

– Hallitus on linjannut poistavansa ryhmäkokojen pienentämisrahat, kasvattavansa päiväkotiryhmiä ja poistavansa kaikkien lasten tasa-arvoisen oikeuden varhaiskasvatukseen sekä nostavansa rajusti päivähoitomaksuja. Samoin toisen asteen koulutukseen suunnitellaan massiivisia leikkauksia. Mitään päätöksiä ei ole tehty, mutta silti hallitus uhkaa toimenpiteiden astuvan voimaan jo syksyllä 2016 eli nyt budjetista päätettäessä tulisi asioiden olla selvillä.

Sd-ryhmän mukaan kaikkineen Turku menettää noin 5,5 miljoonaa euroa.

– Tilanne on kaikkialla Suomessa yhtä kurja. Hallituksen toimesta aletaan ajaa alas lasten ja nuorten hyvinvointia ja osaamista. Nyt tulisikin pohtia keinoja joilla kunta voisi edes osin kompensoida porvarihallituksen tekemiä leikkauksia.

Turun kasvatus- ja opetuslautakunta kävi lähetekeskustelun budjetin valmistelutilanteesta 2.9.

Kommentit

Jätä kommentti