Selvityspyyntö ruuan laadusta Turun kouluissa ja päiväkodeissa

Selvityspyyntö 24.10.2018

Turku on uudistanut kilpailutuksella ruokapalveluja kouluissaan ja päiväkodeissaan. Uusimmat sopimukset tulivat voimaan 1.8.2018 alueilla 4 ja 5 ja alueiden 1-3 kilpailutus on käynnistetty.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan talousennusteesta käy ilmi, että suurin yksittäinen säästö kuluvana vuonna – yli miljoona euroa – on saavutettu ruokapalveluissa. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle on aiemmin esitetty, että säästöstä huolimatta vaikutuksia lasten ja oppilaiden lautasilla ei pitäisi näkyä entiseen tilanteeseen verrattuna.

Syksyn aikana on kuitenkin lukuisilta tahoilta kuultu viestiä siitä, että säästö näkyisi myös palvelujen laadussa eri tavoin. Asia olisi virallisesti selvitettävä ennen kilpailutuksen uusia vaiheita.

Me allekirjoittaneet edellytämme, että kasvatus- ja opetuslautakunnalle tuodaan selvitys alueiden 4 ja 5 kilpailutuksen kriteereistä ja niiden muutoksista aiempaan tilanteeseen. Samalla kaikkien yksiköiden osalta tulisi selvittää, onko ruuan laadussa, määrässä tai sen toimituksessa ollut syksyn aikana huomautettavaa ja täyttääkö kouluissa ja päiväkodeissa tarjottava ruoka kilpailutuksen kriteerit tai miltä osin kriteerit ovat muuttuneet aikaisempaan verrattuna?

Jarmo Aalto

Mari-Elina Koivusalo

Kommentit

Jätä kommentti