Skanssin monitoimitalon rakentaminen aloitettava mahdollisimman pian

Tiedote 18.8.2017

Kasvatus- ja opetuslautakunnan varapuheenjohtaja Mari-Elina Koivusalo (sd.) pitää hyvänä, että Vasaramäen koulun Syreenikujan yksikön sisäilmaongelmiin on alettu suhtautua vakavasti, mutta perää Skanssin koulun nopeampaa rakennusaikataulua tilaongelman ratkaisemiseksi.

– Nyt on suunnitelmissa siirtää Vasaramäen koulun oppilaat aikaisintaan vuonna 2020 Ruiskadulle Ammattikorkeakoululta vapautuviin tiloihin. Tätä väliaikaisratkaisua ei voi kannattaa, sillä Ruiskadun tilat eivät sovellu perusopetuksen käyttöön ilman suurta remonttia.

– On ylipäänsä järjetöntä keksiä väliaikaisratkaisuja laastariksi, kun yhtä hyvin voitaisiin kerralla tehdä kunnolla. On resurssien ja rahan haaskausta tehdä lyhytnäköisiä ja -ikäisiä järjestelyjä. Skanssin monitoimitalo kouluineen tarvitaan pikaisesti.

– Kaikkinensa Ruiskadun kiinteistön jatkojalostus tulee harkita hyvin tarkkaan ja niin, että se palvelee pitkän aikavälin tulevaisuuden tarpeita.

Koivusalo muistuttaa, että viime syksynä budjettipäätöksien yhteydessä valtuusto halusi kiirehtiä Skanssin monitoimitalon rakentamista jotta alueen kasvavaan palvelutarpeeseen kyetään vastaamaan.

Kommentit

Jätä kommentti