Turussa tarvitaan päivähoitopaikkoja kiireesti lisää

Tiedote 16.8.2017

Kasvatus- ja opetuslautakunnan sd-ryhmä perää kaupungilta toimia uusien päiväkotihankkeiden vauhdittamiseksi. Parantuneen taloustilanteen myötä varhaiskasvatuksen kysyntä on kasvanut nopeasti ja palvelujen piirissä on nyt yli 200 lasta enemmän kuin vuosi sitten.

– Kuvaavaa on, että yli 200 lapsesta vain muutama on kyetty sijoittamaan kaupungin omiin päiväkoteihin. Paikkoja ei yksinkertaisesti ole. Suurimmalle osalle uusista asiakkaista annetaan palveluseteli ja he hakeutuvat yksityisiin päiväkoteihin. Samaan aikaan kaupungin omista hankkeista viipyvät niin Rauninaukion kuin Tallimäenkin päiväkodit, Paltankadun päiväkoti jouduttiin kesällä sulkemaan ja Syvälahden ja Yli-Maarian hankkeet tuovat helpotusta alueilleen vasta vuosina 2018 ja 19 pahoittelee lautakunnan varapuheenjohtaja Mari-Elina Koivusalo (sd).

– Varhaiskasvatuksen kysynnän kasvaessa on olemassa myös uhka, että pian Turku ei tilojen puuttuessa yksinkertaisesti kykene vastaamaan palvelutarpeeseen, mikä olisi katastrofaalista, jatkaa Koivusalo.

– Turussa on positiivinen vire joka vahvistuu ja jatkuu useita vuosia. Ei ole kyse mistään ohimenevästä ilmiöstä vaan varhaiskasvatuksen kysyntä tulee jatkamaan kasvua lähivuosina, mikä on vain positiivinen kehityssuunta, summaa lautakunnan toinen sd-jäsen Jarmo Aalto.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan demarit patistavatkin nyt kaupunkia kiirehtimään päiväkoti-investointejaan.

– Turku on linjannut, että yksityistä palvelua käytetään 30% oman tuotannon ollessa 70%. Nyt ollaan tilanteesssa, jossa suhde on jopa 34/66. On perheiden kannalta ongelmallista, kun osalla asuinalueista ei ole enää todellista mahdollisuutta valita kunnallista palvelua. Yksityisillä maksut ovat usein korkeammat ja kilpailun puuttuessa ne uhkaavat nousta edelleen.

Kommentit

Jätä kommentti